Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging voorziet in het voortbestaan van een bedrijf wanneer de omstandigheden plotseling veranderen. Park Advocaten heeft veel praktijkervaring in het proces van bedrijfsopvolging. Wij hebben zowel voor de koper als verkoper succesvolle projecten ondersteund in binnen- en buitenland. In technische zin kan het gaan om zaken als een aandeelhoudersovereenkomst, intentieovereenkomst, contractonderhandelingen of een due diligence onderzoek.

Laten we ten eerste de menselijke zijde van bedrijfsopvolging niet vergeten. U kunt besloten hebben uw onderneming aan kinderen of andere familieleden te willen overdragen. Dat wilt u natuurlijk zorgeloos laten verlopen. Wellicht kiest u ervoor om een deel te schenken of te laten erven. Heeft u een BV, dan kunt u aandelen verkopen of schenken. En wat gebeurd er als u overlijd? Kunt u dan zaken in een testament vastleggen? U zult ook te maken krijgen met de financiële structuur van uw bedrijf, de solvabiliteit en de balans.

Bedrijfsopvolging gaat niet alleen over schenken of erven. Ons team staat u ook bij als het gaat om overnames, fusies of participaties. Ook hierin kunt u deskundig advies verwachten van ons team om tot goede afspraken te komen. Ongeacht de afspraken die u gaat vastleggen als het gaat om kinderen of familie, krijgt u te maken met de Successiewet en onderdelen als de Bedrijfsopvolgingsregeling (c.q. BOR). Deze regelingen hebben invloed op de manier waarop u het proces van bedrijfsopvolging uitpakt. Gaat u het bedrijf afstoten als onderdeel van een moedermaatschappij of wordt het iets als een management buy-out, ook dan heeft u belang bij een soepel en succesvol proces.

Kortom bij bedrijfsopvolging, participatie, fusie of overname komen er een hoop vragen op u af, die wij graag beantwoorden. Daarom doet u er goed aan uw wensen met ervaren juridische adviseurs van Park Advocaten te bespreken. Neemt u contact op met een van onze experts en u weet snel waar u aan toe bent. Voor u prettig om te weten welke mogelijkheden er voor uw specifieke situatie zijn. Aarzel niet, bel ons direct voor een vrijblijvende afspraak.

Onze advocaten voor dit onderwerp zijn:
Rob van der Zande
Evert-Jan van den Brink
Eddy Nieuwenhuys

Bel mij terug

Vul hier uw telefoonnummer in en u wordt z.s.m. teruggebeld

Adres
Burg. Reigerstraat 77, 3581 KP Utrecht

Telefoon
030 256 75 06

Fax
030 230 20 32