Marnix Legger

Marnix Legger

legger@parkadvocaten.com

Marnix is sinds 2000 advocaat. In 2007 heeft hij tevens de Post academische specialisatie opleiding onroerend goed recht ‘Grotius Academie’ behaald. Marnix is eerst jaren werkzaam geweest bij twee grote landelijke kantoren en bij een middelgroot kantoor in Utrecht. Marnix houdt zich al vele jaren bezig met voornamelijk het civielrechtelijke vastgoedrecht voor zowel bedrijven als ook voor particulieren (beleggers/investeerders), veelal op het gebied van huur/verhuur, koop/verkoop, bouwrecht, eigendomskwesties en projectontwikkeling. Ook kwesties op het gebied van het “handelsrecht” (distributie- en agentuurrecht) behandelt Marnix frequent. Hij is zeer betrokken en gedreven om voor zijn cliënten het beste resultaat te behalen, zowel in een adviserende rol maar zeker ook in de rechtszaal als dat nodig is.

Marnix is lid van diverse (netwerk) clubs; zo is hij voorzitter van de landelijke Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ) en is lid van de Lighthouseclub Nederland, departement Utrecht (landelijke vereniging van mensen met een leidinggevende functie in de bouwsector). Tevens is hij lid van de Utrechtse Bouw Sociëteit, de vereniging van bouwrechtadvocaten en de vereniging voor bouwrecht. Marnix heeft diverse (inhouse) lezingen gegeven voor onder meer bedrijfsmakelaars en heeft regelmatig vastgoed artikelen geschreven.

Marnix heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht/bouwrecht;
  • Huurrecht.

 

E: legger@parkadvocaten.com
T: 030 256 75 01 / 06 54 35 18 53