Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheid is volgens de wet de verplichting om nadelige gevolgen van een bepaalde gebeurtenis te dragen. De gevolgen kunnen zijn dat een partij recht heeft op schadevergoeding of een schade moet betalen. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij als de eisende partij optreden of als aansprakelijk gestelde partij.

Voorbeeld 1:
U heeft een nieuwe wasmachine gekocht, die na enkele maanden kapot gaat en een gigantische lekkage heeft veroorzaakt. Uw woning heeft schade ondervonden van die lekkage omdat uw vloer vervangen moet worden en een muur moet opnieuw worden betegeld en geschilderd of nog erger. Kunt u dan de verkoper van die wasmachine aansprakelijk stellen?

Voorbeeld 2:
Aansprakelijk kan voortkomen uit een contractuele verplichting of uit de wet. Zo is de contractuele aansprakelijkheid bijvoorbeeld van toepassing als u een koopovereenkomst heeft gesloten. Om een voorbeeld te geven:

Naast het bijstaan van particulieren in een eis tegenover verzekeringsmaatschappijen, hebben wij ook veel ervaring in de vertegenwoordiging van professionals. Denkt u hierbij aan bestuurdersaansprakelijkheid, aansprakelijkheid van accountants, makelaars en notarissen. Bij aansprakelijkheid op wettelijke onderwerpen hebben wij ruime ervaring in onderwerpen als: brand- en overige (auto) schade (verzekering), arbeidszaken, contractbreuk (wanprestatie) en onrechtmatige daad zaken.

Park Advocaten heeft een team van collega's beschikbaar, die over de nodige expertise beschikken om u te adviseren over aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Legt u ons uw situatie voor en wij kunnen u helder advies bieden over uw situatie. Wij adviseren u graag in een vrijblijvend gesprek over uw mogelijkheden.

Onze advocaten voor dit onderwerp zijn:
Eddy Nieuwenhuys

Bel mij terug

Vul hier uw telefoonnummer in en u wordt z.s.m. teruggebeld

Adres
Burg. Reigerstraat 77, 3581 KP Utrecht

Telefoon
030 256 75 06

Fax
030 230 20 32