Arbeidsrecht

Voor werknemers

Wellicht heeft u weleens te maken gehad met het arbeidsrecht. U bent langdurige ziek geweest of misschien bent u ontslagen vanwege een reorganisatie. Wij zien natuurlijk liever dat u met meer positief nieuws bij ons op de stoep staat. In realiteit procederen wij regelmatig in situaties waarbij uw recht in het geding is gekomen. Het mooist zou zijn als uw aanstelling in een overeenkomst is vastgelegd die voldoet aan de voorwaarden die het arbeidsrecht stelt. De praktijk wijst vaker uit dat er onzuiverheden voorkomen en in dat soort gevallen kunt u ook bij ons terecht.

Niet alleen wanneer het gaat om een conflict achteraf, maar ook voordat u een arbeidsovereenkomst aangaat, kunt u bij ons terecht. Onze deskundige advocaten adviseren en kunnen helpen bij het opstellen van arbeidscontracten. Tevens kunnen wij contracten toetsen aan de wet zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer zich een conflict mocht voordoen.

Wordt u voor een voldongen feit gesteld dat u ontslagen gaat worden? Wat zijn dan uw rechten als het gaat om de beëindiging van uw contract? En heeft u recht op een vergoeding? U kunt ons ook vragen stellen over een beëindigingsovereenkomst en over de mogelijkheden van de transitievergoeding.

Heeft u te maken met langdurige ziekte? Hoe is dat in de CAO geregeld? Ook deze vragen kunnen wij met u beantwoorden voor meer duidelijkheid over uw volgende stap.

Het arbeidsrecht heeft ook invloed op vrijwillig ontslag. U heeft bijvoorbeeld een prachtig aanbod ontvangen van een ander bedrijf waar u graag wilt gaan werken. Kunt u zonder problemen vertrekken? Het kan bijvoorbeeld zijn dat in uw contract een concurrentie- of relatiebeding is vermeld. Wanneer het aanbod van een concurrerend bedrijf afkomstig is, zou dat wellicht tot een conflict kunnen leiden. Wat zijn dan uw rechten?

Voor antwoord op al dit soort vragen over arbeidsrecht staan wij u graag te woord. Neem contact met ons op voordat u voor onnodige verrassingen komt te staan.

Neem contact op

 

Voor werkgevers

Niet dagelijks krijgt u te maken met situaties waarbij arbeidsrecht een rol speelt in uw onderneming. U bent druk genoeg met het nastreven van uw bedrijfsdoelen om zich te moeten buigen over juridische kwesties. In de praktijk komt het natuurlijk wel regelmatig voor dat u een werknemer aanneemt of ontslaat. In dat geval is het arbeidsrecht van groot belang.

Zijn uw arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met CAO of wettelijk geregelde afspraken? Heeft u te maken met een reorganisatie waardoor er banen verdwijnen? Wat kunt u een langdurig zieke medewerker bieden wanneer u geen passend werk meer heeft? Hoe gaat u om met re-integratie van zo’n medewerker?

Het is natuurlijk prettig om een goede start te maken. Daarom begint het met het opstellen van een solide arbeidsovereenkomst. Daarin adviseert ons team van specialisten u graag. Heeft u een vraag over een afvloeiingsregeling of beëindigingsprocedure? Wij kunnen wij u ondersteunen met het opstellen van een beeindigingsovereenkomst en/of onderhandelen over de transitievergoeding. Kortom wij zijn bekend met alle facetten in het arbeidsrecht.

U wilt onbezorgd ondernemen en uw medewerkers duidelijkheid bieden. In het algemeen mogen we vaststellen dat het van belang is om op tijd de zaken te regelen. Wij ondersteunen u met advies in het opstellen van contracten die het arbeidsrecht treffen. Mocht u wel in een juridisch conflict te zijn aangekomen, leunen wij op jarenlange ervaring in effectief procederen. Hoe dan ook vooraf advies is ons devies.

Neem tijdig contact met ons op voor meer zekerheid.

Neem contact op

Bel mij terug

Vul hier uw telefoonnummer in en u wordt z.s.m. teruggebeld

Adres
Burg. Reigerstraat 77, 3581 KP Utrecht

Telefoon
030 256 75 06

Fax
030 230 20 32