Estate planning

Wij begrijpen dat u zich niet dagelijks bezighoudt met de overdracht van uw vermogen naar de volgende generatie. Maar Estate planning heeft betrekking op civiele rechten van uw erfgenamen. Bovendien heeft het overdragen van vermogen fiscale gevolgen. We mogen vooral niet achterwege laten dat er emotionele aspecten een rol van betekenis kunnen spelen. Daarom is het zeer nuttig om u te orienteren wat uw mogelijkheden zijn als het gaat om estate planning. De overdracht van uw vermogen wilt u het liefst optimaal geregeld hebben vooral in fiscale zin. U heeft jarenlang vermogen opgebouwd, dus het zou jammer zijn wanneer een deel verloren zou gaan. Uw nalatenschap bestaat vaak uit meer dan alleen financiële middelen. Er kan sprake zijn van roerende- en onroerende zaken, die deel uitmaken van uw vermogen. Hoe regelt u de overdracht, verdeling en fiscale afhandeling hiervoor?

Estate planning biedt hierbij uitkomst. U kunt bijtijds de zaken regelen zodat u niet voor onnodige verrassingen komt te staan. Zo kunt u bijvoorbeeld zaken schenken zonder dat dit tot hevige fiscale consequenties leidt. Maar hoe regelt u die schenking? En als u een bedrijf heeft, heeft u ook nagedacht over de bedrijfsopvolging? Gaan uw kinderen de zaak overnemen of niet? Zou u ook een deel van het bedrijf kunnen overdragen aan de volgende generatie? Hoe zit dat met de verdeling van de aandelen?

Estate planning kan een complex vraagstuk zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Laat u bijtijds adviseren door een van onze specialisten bij Park Advocaten. Met kennis van zaken kunnen wij uw estate planning van begin tot eind tot in detail in orde maken. Een gedegen estateplan is altijd maatwerk. Daarom nemen we tijd om uw persoonlijke situatie in kaart te brengen en vast te leggen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer zekerheid over uw nalatenschap.

Neem contact op

Bel mij terug

Vul hier uw telefoonnummer in en u wordt z.s.m. teruggebeld

Adres
Burg. Reigerstraat 77, 3581 KP Utrecht

Telefoon
030 256 75 06

Fax
030 230 20 32