Mediation

Wanneer u in een situatie met een ander van mening verschilt, kunt u meestal met enig overleg wel tot een oplossing komen. Het komt echter regelmatig voor dat er meer speelt dan alleen een verschil van mening. Juridisch kan een conflict of geschil een langslepend spel van welles-nietes worden, waar niemand iets aan heeft. Mediation biedt uitkomst om samen tot een bevredigende oplossing te komen.

U bent bijvoorbeeld in conflict met uw werkgever wat heeft leidt tot een arbeidsgeschil. Om een patstelling te voorkomen kunt u gebruik maken van onze ervaring als mediator. De mediator bemiddeld in het proces om tot een gesprek te komen. Wanneer partijen met elkaar praten, zijn oplossingen meestal niet ver uit de buurt. Vrijwel alle conflicten lenen zich voor mediation. Bijvoorbeeld in de particuliere sfeer waarbij emotionele situaties een rol spelen. Denk hierbij aan een echtscheiding of de afhandeling van een erfenis. Daarnaast kunt u ook denken aan geschillen op het gebied van arbeidsrecht in de relatie werkgever en werknemer. Daarnaast bestaan er conflicten waarbij ondernemingen een geschil hebben omtrent onderlinge afspraken. Ook hiervoor leent mediation zich uitstekend.

De mediator zelf is altijd onpartijdig. Het is de bedoeling om partijen in gesprek te brengen en te begeleiden naar een constructieve oplossing. Mediation is een extra stuk gereedschap in ons aanbod van juridische tools. Bij Park Advocaten is mediation een proces waarbij we streven naar een oplossing die tot een juridisch solide afspraak kan leiden. Omdat onze mediators ook advocaten zijn, is het mogelijk om de afspraken juridisch te toetsen. Hierdoor wordt de kans op herhaling van een geschil zo klein mogelijk.

Laat onze mediator u helpen onnodig langdurige conflicten tot een einde te brengen. U kunt door met andere belangrijke zaken en wellicht kunt u genieten van een betere nachtrust. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel mij terug

Vul hier uw telefoonnummer in en u wordt z.s.m. teruggebeld

Adres
Burg. Reigerstraat 77, 3581 KP Utrecht

Telefoon
030 256 75 06

Fax
030 230 20 32