Ondernemings en vennootschapsrecht

In het ondernemingsrecht en vennootschapsrecht kunnen vraagstukken ingewikkeld worden zonder deskundige juridische ondersteuning. In iedere rechtsvorm krijgt een onderneming te maken met de regels van de wet. Niet alleen in de plichten daarvan, maar ook de rechten die een organisatie geniet.

Wanneer u te maken krijgt met het oprichten van een bedrijf is de keuze van de juiste rechtsvorm essentieel. Ondernemingsrecht slaat op vrijwel alle rechtsvormen van ondernemen, maar Vennootschapsrecht slechts op een deel daarvan. De plichten en rechten van een Besloten Vennootschap vallen onder het vennootschapsrecht. Terwijl de Stichting vooral voorkomt in het Ondernemingsrecht. Iedere vorm kent zijn eigen regels en eigen structuur.

Welke rechtsvorm voor uw organisatie het meest gunstig is, komt u snel te weten in gesprek met een van onze advocaten. De gevolgen van uw keuze worden merkbaar wanneer bijvoorbeeld een bedrijf wordt verkocht, gaat fuseren of deel uitmaakt van een erfenis. De rechtsvorm heeft (fiscaal) juridische impact op de eigenaren en/of het bestuur.

U heeft een succesvolle onderneming op gebouwd en besluit uw bedrijf te verkopen. Welke juridische gevolgen heeft dat? Hoe kunt u het proces van overname zo soepel mogelijk laten verlopen? Wat zijn de mogelijkheden als uw bedrijf is financiële problemen verkeert? En hoe zit het met internationaal handelen? De consequenties van dit soort situaties kunt u het best overzien in overleg met uw advocaat. Bij Park Advocaten hebben we jarenlange ervaring met ondernemingen en kunnen u adviseren op van ondernemingsrecht en vennootschapsrecht.

Neem vandaag contact met ons op voor meer zekerheid over uw mogelijkheden.

Neem contact op voor vragen

Bel mij terug

Vul hier uw telefoonnummer in en u wordt z.s.m. teruggebeld

Adres
Burg. Reigerstraat 77, 3581 KP Utrecht

Telefoon
030 256 75 06

Fax
030 230 20 32