Personen- en familierecht

Iedereen die een partner heeft of getrouwd is, een kind heeft of kind was, krijgt te maken personen- en familierecht. Dit deel van het burgerlijk recht heeft betrekking op eigenlijk alles dat met menselijke relaties te maken heeft. Zo krijgt u te maken met personen- en familierecht wanneer u wilt gaan trouwen, maar ook als u een kind wilt adopteren. Het ouderlijk gezag valt onder dit deel van de wet.

Natuurlijk gaan we er niet vanuit dat u trouwt om te gaan scheiden. Maar wanneer de beslissing valt om te gaan scheiden, heeft dat invloed op meer aspecten dan u zou denken. Stel dat u een eigenaar bent van een bedrijf. Wat zijn uw rechten en plichten ten aanzien van uw partner en eventuele kinderen? Bent u op huwelijkse voorwaarden getrouwd? Zo ja, wat zijn de gevolgen dan? Zo nee, wat zijn de gevolgen dan?

Het personen- en familierecht regelt het huwelijk en de consequenties van het huwelijk. Welke naam dragen de kinderen? Hoe regelt u de verdeling van zaken bij overlijden? U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor het opstellen van de huwelijkse voorwaarden. Maar ook wanneer u te maken krijgt met een geschil over het ouderlijk gezag bij scheiding. Welke stappen kunt u wel of niet nemen?

Kortom het brede scala aan onderwerpen die het personen-en familierecht behandelen, komt bij ons aan bod. U kunt vertrouwen op deskundigheid en ervaring met geschillen, mediation en procederen.

Vraag een van onze advocaten om meer informatie over uw recht.

Neem contact op

Bel mij terug

Vul hier uw telefoonnummer in en u wordt z.s.m. teruggebeld

Adres
Burg. Reigerstraat 77, 3581 KP Utrecht

Telefoon
030 256 75 06

Fax
030 230 20 32